Vår komplementträning

Hej bloggen. Tyvärr har vi missat att uppdatera här på lång tid. Vi får skylla på jobb och annat tråkigt som har kommit ivägen. Ibland har man tyvärr inte tid tll att göra just det man allra helst vill. Men nu ska vi försöka skriva ner ett inlägg om vår komplementträning till skidåkning under vintern.

Som ni vet är skidåkning vår grej men vi tror starkt på att det är bra att variera sig lite. Därför har vi några ytterligare aktiviteter vi brukar försöka använda oss av ibland. Dessa är följande:

  • Löpning
  • Rodd
  • Styrketräning

Styrketräning är inga problem på vintern (eller sommaren för den delen). Vi brukar köra i snitt kanske 1 pass per vecka. Rodd är i stort sett omöjligt utomhus på vintern så därför kör vi roddmaskin på gymmet ibland.

Men det som vi tycker är allra bäst komplement är löpning. I vissa delar av Sverige kan man ju springa utomhus på vintern, men på många ställen som i norr går det knappt. Då är ett löpband i stort sett enda valet. Vi har endast 2 löpband på gymmet och de är ofta fulla därför har vi ett eget band i källaren. Perfekt också då vi vill springa oftare än vi gymmar. Vi har även läst en del om att just löpband kan vara mer fördelaktigt än att springa "vanligt" utomhus/jogga. Längre ner är några källor.

Vi kan även kort nämna vår kost under träning när vi ändå håller på och skriver. Innan träning och tävling i skidor är det kolhydratsladdning som gäller. Efter all träning brukar vi försöka få i oss mycket protein, speciellt efter gympassen. Vanligtvis kör vi proteinpulver men ibland BCAA eller EAA. VI brukar också köra cykler av Kreatin ibland. Utöver detta äter vi D vitamin, magnesium, järn och macapulver.

Källor

http://www.hemmatraningsbloggen.se/kondition/fordelarna-med-att-springa-pa-lopband/

https://www.marathon.se/traning/trana-pa-lopande-band/fyra-fordelar-och-tre-nackdelar-med-lopbandstraning

http://löpband.com/